Sleutel tot verduurzaming

 In Duurzaamheid, Elburg-Smit

Sinds 2014 zijn wij de weg van duurzaam ondernemen ingeslagen. Daarom is onze groene bedrijfsfilosofie niet langer een streven, maar zit deze verankert in ons DNA. Onze filosofie is dan ook: Groen denken is groen doen! We kiezen voor sociaal ondernemerschap met de belangrijke waarden mens (people), natuur en milieu (planet) en welvaart (prosperity). Door deze drie elementen harmonieus te combineren ontstaat onze ‘sleutel tot verduurzaming’: maatschappelijk verantwoord ondernemen met een lange termijn winst voor zowel bedrijf en maatschappij. Verduurzamen is geen tijdelijke trend, het is de toekomst.

Onze laatste noviteit op het gebied van duurzaamheid en ons CO2-reductieplan is de CO2-berekening per geproduceerd etiket met de optie van een complete compensatie. Elburg-Smit wordt hierin gesteund door ClimateCalc. We geloven net als hen dat we naar een toekomst toe moeten waarin de CO2 geminimaliseerd wordt en wij over kunnen gaan tot neutralisering van de voetafdruk.

Het berekenen van de CO2-voetafdruk van ons bedrijf en van een specifiek product is eenvoudig en biedt voor ons én voor u als klant een onderscheidend vermogen om aantoonbaar duurzaam te communiceren. ClimateCalc is een Europees systeem, specifiek ontwikkeld voor de branche. Het is dé hulpmiddel voor de berekening van de CO2-voetafdruk van zowel ons als Grafisch bedrijf als van een specifieke drukorder. Dit betekent dat wij zelf in staat zijn om een CO2-voetafdrukrapport te maken voor het gehele bedrijf, voor onze deelactiviteiten en drukorders.

Dit CO2-certificaat (norm ISO 14064/65) is naast het ISO-milieucertificaat (ISO 14001) een complete set om onze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en te borgen. We geloven in een groene toekomst, die wij met elkaar moeten en kunnen bereiken.

Vragen met betrekking tot duurzaamheid kunnen naar Richard Snik via rsnik@elburgsmit.com

Recente nieuwsitems

Start typing and press Enter to search