Van trend naar verpakking | 2021

2021 is het ‘C jaar’. De C van Corona, van Circulair denken én ook van Compassion, Conscious, Clash en Cultural. Dat zijn de vier themanamen van onze inspiratieborden voor dit jaar. Laat u verleiden en inspireren door Compassion.

Compassion

December 2021

Menselijkheid is nu belangrijker dan ooit. Zowel voor uw merk als voor uw product is een warme en persoonlijke uitstraling een duidelijke meerwaarde. Deze tendens ligt ten grondslag aan onze vierde en laatste stijltrend van 2021 ‘Compassion’. Organische rondingen tot en met menselijk aandoende rimpels staan centraal. Planten met bladeren in warme tinten roze-, oranje- en bruin. Dessins zijn amper te vinden, als ze worden toegepast zijn het natuurlijke prints zoals honingraatmotieven en celstructuren.

Clash

September 2021

Een veranderende maatschappij vraagt om een veranderende sierteeltsector. Wat heeft u nodig om geïnspireerd te worden en om praktische stappen te zetten? De consument verwacht eerlijkheid en transparantie. Het verhaal achter uw groenproduct wordt nóg belangrijker! Dit vraagt om een doordachte en zelfbewuste uitstraling waar het kleurgebruik de overhand heeft. Krachtige kleuren gecombineerd met pasteltinten in geometrische vormen die speels worden toegepast.

Conscious

Juni 2021

Organische, onregelmatig vormen en structuren met een natuurlijk kleurpalet voeren de boventoon. De blauwgroene tinten maken plaats voor geelgroene tinten als olijfgroen, mosgroen en lindegroen. Gecombineerd met industrieel blauw en steenrood krijgt deze kleurkaart een stoer tintje. Duurzaamheid en milieubewust zijn, blijven top-of-mind met duurzame materialen en noviteiten in gerecyclede materialen.

Cultural

April 2021

Alternatieve kunst en etnische vormen in grafische ontwerpen zijn opvallend aanwezig. Freestyle-illustraties gecombineerd met chaotische lijnen en kleurvlakken geven het ontwerp een kunstzinnig look mee die zeker indruk zal maken.

Wilt u geïnspireerd blijven door onze nieuwsbrief?

Start typing and press Enter to search