We zetten ons in voor duurzaamheid,
bij elke stap in het proces.

Onze Vier P’s van Duurzaam Ondernemen

people-go-green-together

People:
Wij geloven in de kracht van onze medewerkers. We bieden trainingen die zowel hun technische vaardigheden als hun bewustzijn van duurzaamheid vergroten.

prosperity-reduce-and-recycle

Prosperity:
Onze producten worden wereldwijd in meer dan 29 landen gebruikt. We streven naar een duurzame groei die welvaart creëert voor zowel onze lokale gemeenschap als onze internationale partners.

planet-respect-the-planet

Planet:
We zetten ons in voor het behoud van onze planeet door duurzame materialen te gebruiken. Al onze kartonsoorten worden geproduceerd uit duurzaam beheerde bossen, en we zijn trots op onze FSC®C007957 en PEFC -certificeringen die onze inzet voor duurzaam bosbeheer bevestigen. Bekijk ons volledig materiaal overzicht hier.

We minimaliseren onze CO2-uitstoot door middel van innovatieve technologieën zoals warmtepompen en zonne-energie. Naast ons kwaliteitsmanagement ISO 9001:2015 zijn we ook gecertificeerd voor milieu ISO 14001:2015. Deze certificeringen onderstrepen onze integrale benadering van kwaliteitsbeheersing en onze focus op een duurzame leef- en werkomgeving.

artboard-5

Partnership:
Bij Elburg-Smit waarderen we de kracht van samenwerking. We versterken onze relaties door proactief en samen met onze klanten aan hun duurzaamheidsdoelen te werken. We geloven in langdurige partnerschappen waarin we samen innovatieve oplossingen ontwikkelen en implementeren.

Onze stappen in duurzaamheid

 • AgriCard:
  Een van onze meest recente innovaties is AgriCard, een materiaal gemaakt van landbouwafval. Dit materiaal is niet alleen recyclebaar maar ook volledig composteerbaar. AgriCard helpt ons afval te verminderen en ondersteunt de circulaire economie. Lees meer over AgriCard.
 • Duurzame Technologieën:
  Onze moderne drukprocessen zijn ontworpen om zowel efficiëntie als kwaliteit te optimaliseren, terwijl we onze impact op het milieu minimaliseren. Onze nieuwe drukpersen verminderen bijvoorbeeld het materiaalverbruik en energieverbruik.
 • Trees for All:
  Wij ondersteunen herbebossingsprojecten via een partnerschap met Trees for All, een organisatie die zich inzet voor het planten van bomen zowel lokaal als internationaal. Dit partnerschap stelt ons in staat om de CO2-uitstoot die voortkomt uit onze productieprocessen actief te compenseren. Via deze samenwerking dragen we bij aan het creëren van nieuwe bossen en het herstel van bestaande, wat niet alleen de biodiversiteit bevordert, maar ook helpt bij het tegengaan van klimaatverandering.
 • ClimateCalc:
  Elburg-Smit gebruikt ClimateCalc, een gecertificeerd Europees softwaresysteem, om de CO2-uitstoot van per order en het bedrijf als geheel te berekenen. Dit systeem helpt ons om nauwkeurig onze ecologische voetafdruk te meten en te managen. Door ClimateCalc kunnen we onze duurzaamheidsdoelen monitoren. Dit bieden we ook aan voor onze klanten, waardoor we voor specifieke orders de CO2-uitstoot kunnen berekenen en manieren kunnen voorstellen om deze te compenseren. Hiermee ondersteunen we onze klanten in het bereiken van hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen.
iso-9001-cmyk
iso-14001-cmyk
PEFC_PROMO_2023_ORG
FSC_C007957_PROMO_2023_ORG

Meer hierover lezen?

Vraag ons duurzaamheidsverslag aan

Ontdek de concrete stappen die wij hebben genomen en de doelen die we hebben bereikt in het afgelopen boekjaar. In ons nieuwe duurzaamheidsverslag bespreken we ook onze plannen voor het komende jaar en leggen we uit hoe onze duurzame praktijken voordelig kunnen zijn voor uw product.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
dscf0528

Start typing and press Enter to search