RHS Hampton Court Palace Garden Festival 2023

 In Beurzen - Evenementen, Elburg-Smit

Dit jaar vierde de RHS Hampton Court Palace Garden Festival haar 30ste verjaardag en het was werkelijk een adembenemende bloemententoonstelling van wereldformaat. Met een overvloed aan innovatieve showtuinen, bloemententen en -paviljoens, en een scala aan boeiende demonstraties, bracht het festival de nieuwste tuintrends in de schijnwerpers.

Een van de meest in het oog springende thema’s dit jaar was de aandacht voor het veranderende klimaat en de groeiende interesse in het zelf kweken van groenten en fruit. Veel tuinontwerpers deelden hun creatieve manieren om wildlife te verwelkomen in de tuin. Zo integreerden ze gesnoeid materiaal op slimme wijze, creëerden ze bewust ruimtes in hoekjes en gaten en plantten ze prachtige (wilde) bloemen die een scala aan insecten aantrokken.

Een opvallende plant die door meerdere tuinontwerpers werd gebruikt om een sierlijke touch te geven aan de tuinen was de Sanguisorba. Deze plant voegde een elegante en verfijnde uitstraling toe aan de verschillende ontwerpen. Daarnaast waren de Allium sphaerocephalon en Achillea veelvuldig te bewonderen en voegden ze prachtige kleuren toe aan de bloemenpracht.

Al met al bood het festival een inspirerende ervaring voor zowel de doorgewinterde tuinier als de beginnende plantenliefhebber. Het feest van flora en fauna op de RHS Hampton Court Palace Garden Festival liet zien dat we met zorg voor onze tuinen en de natuur een harmonieus samenspel kunnen creëren. Bent u nieuwsgierig geworden? Klik hier voor een glimp van de show en laat u inspireren door de schitterende groene creaties.

Recente nieuwsitems

Start typing and press Enter to search