CO2 voetafdrukberekening

 In Duurzaamheid, Elburg-Smit

Verduurzamen is doen waarbij we ons dan ook actief inzetten voor een duurzame productie en CO2-reductie. Wij zijn verheugt om te vertellen dat we weer een stap naar een groenere toekomst hebben gezet. Het nieuwste onderdeel van ons Duurzaamheid & CO2-reductieplan is de mogelijkheid om een CO2-berekening per geproduceerd etiket of verpakking te maken. Daarbij bieden wij ook de optie van een complete compensatie. We werken hierbij met het gecertificeerde systeem van ClimateCalc. Dit is een Europees systeem, specifiek ontwikkeld voor de grafische branche en dé software voor de berekening van de CO2-voetafdruk van zowel ons als grafisch bedrijf als van een specifieke drukorder.

Het berekenen van de CO2-voetafdruk van een specifiek product is eenvoudig en biedt onze klanten een onderscheidende mogelijkheid om aantoonbaar duurzame keuzes helder te communiceren. Steeds vaker zien wij dat grote marktpartijen ook om een CO2-voetdruk berekening van complete botanische producten vragen. Duidelijkheid over CO2 en verpakking of etiket zijn een belangrijk onderdeel van deze communicatie.

Het CO2-certificaat (norm ISO 14064/65) is naast het eerder behaalde ISO-milieucertificaat (ISO 14001) een mooie aanvulling om onze doelstellingen duurzaamheid te behalen en te borgen. We geloven in een groene toekomst, die wij met elkaar moeten en kunnen bereiken.

Wilt u weten wat de CO2-voetafdruk van uw etiket of verpakking is, neem dan contact op met Richard Snik via rsnik@elburgsmit.com

Recente nieuwsitems

Start typing and press Enter to search